Fördelar med mikronålning med DermaPen

Behandling med DermaPen kan användas på ett mycket mer målinriktat sätt jämfört med andra Dermarollers, eftersom nålens längd kan justeras beroende på det behandlingsbara området.

En annan stor fördel är att med DermaPen görs betydligt fler öppningar under mikronålning än med andra Dermarollers. Detta gör behandlingen mer effektiv. Ändå är medicinsk nålning med DermaPen mycket smärtfriare än med en konventionell Dermaroller.

På grund av den höga hastigheten hos den elektroniskt styrda DermaPen är punkteringarna mindre märkbara än med en vanlig Dermaroller. Anestesi är inte absolut nödvändigt för medicinsk mikronålning. Speciella bedövningskrämer kan användas för att göra behandlingen trevligare.

Inom det kosmetiska området räcker det ofta med en enda behandling för att ge bra resultat, medan medicinsk nålning kan upprepas efter ungefär ett halvt år.

Risker och komplikationer med mikronålning

Mikronålning perforerar överhuden. Små skador med liten blödning stänger igen sig själva efter cirka fem minuter.

Noggrann uppföljningsbehandling med speciella krämer förhindrar sårinfektioner och stimulerar läkningsprocessen. Varaktigheten av svullnad och rodnad i det behandlade området beror på typen av mikronål och din egen hudkänslighet.
Inga bestående sensoriska störningar, smärta eller läkningssjukdomar kan förväntas.

Hur väljer jag rätt klinik?

Mikronålning med DermaPen erbjuds inte bara av kliniker utan också av olika skönhetsinstitut. För en framgångsrik behandling är det lämpligt att besöka en speciell klinik. Det är viktigt för den behandlande läkaren att veta hur man hanterar utrustningen som används och att förklara alla alternativ och metoder för dig. Endast när det inte finns några obesvarade frågor ska du genomgå behandlingen.

Vad kostar mikronålning med DermaPen?

Kostnaderna beror starkt på storleken på kroppsområdet som ska behandlas och om andra ämnen som vitaminer eller hyaluronsyra tillsätts. Behandlingskostnader brukar börja på 2000 kronor.

Vill du ha mer information? Kontakta oss redan idag!